Rock Around the Jukebox, een terugblik


Afgelopen weekend was het weer echt tijd voor ‘Rock Around the Jukebox’

Dit evenement werd gehouden in Rosmalen in het tot Eventron omgedoopte Autotron. Een geweldige accommodatie waar heel veel mogelijk is. De mensen achter ‘Rock Around the Jukebox’ hadden de mogelijkheden optimaal gebruikt en direct al bij binnenkomst kwam je in de sfeer van de jaren 50 en 60. Binnen een grote beurs (twee verdiepingen) en een aparte zaal met een gigantisch muziekpodium en een exclusieve dansvloer.  Buiten een imposante show van  honderden auto’s uit de jaren 60 en 70.

Binnen was er de grootste Jukebox beurs van Nederland. Maar niet alleen jukeboxen werden aangeboden, allerlei zaken zo kenmerkend voor de Fifties en Sixties werden aangeboden. Van kleding tot meubelen, van singels tot grammofoons, van lampen tot verpakkingen van oude merken etc., etc. Voor de echte liefhebber een soort Luilekkerland voor de nieuwe bezoeker een (her)ontdekking van deze oldies cultuur.

Er werd wat geshopt daar in Rosmalen. Liefdevol stonden grote mannen de diverse modellen jukeboxen te bewonderen.   Prachtig gerestaureerde exemplaren werden aangeboden en wilde je zelf aan de slag dan waren er ook echte ‘uitdagingen’ te koop.  En met een uitdaging bedoel ik dan een jukebox die nog nauwelijks als jukebox te herkennen was en voorzien was van het opschrift: ‘Wie durft?’ De stands met onderdelen werden dan ook druk bezocht door lieden die nog  onderdelen  misten om weer verder te kunnen gaan met de restauratie van hun exemplaar.

Maar wat zijn de Fifties en Sixties zonder muziek? Niets dus ….. en daarom waren er drie topbands deze twee dagen,  die het publiek trakteerden op unieke optredens. George Kwekel van Kwekel Evenementen   (http://www.kwekel-evenementen.nl/)  staat met zijn organisatiebureau en zijn contacten altijd garant voor een uitgelezen programma. Ook dit weekend was dat weer het geval.

Professioneel gepresenteerd door Willem Leenders brachten de bands ‘Mess Around’, ‘ Renee & the Alligators’ en de Engelse formatie ‘Matchbox’ het repertoire waar het publiek voor gekomen was.

Geweldige bands die lieten zien en horen hoeveel plezier ze hebben in hun vak. Tjampoer.nl is fan van Renee & the Alligators en het was dus echt weer genieten deze middag.  Maar ook de formatie Mess Around zorgde voor een geweldig optreden.  Tot slot van het podiumprogramma zorgde Matchbox voor een daverende afsluiting. Veel mensen in het publiek waren  gekleed in de oldies style en op de dansvloer zorgde dat voor een ‘Back to the Future’ effect.  Of Rock and Roll leeft? In Rosmalen afgelopen wekend werd het levende bewijs geleverd.

We spraken diverse mensen die allerlei grote plannen hebben om in deze sfeer festivals te organiseren. Want de vraag naar deze muziek is duidelijk waar te nemen. Natuurlijk kwam Tjampoer.nl weer diverse kennissen tegen op deze beurs waaronder de befaamde Armand Fillon die alles met zijn videocamera weer heeft vastgelegd.

Voor de fotoreportage Zie http://www.pictr.nl

 

John van Hese
www.tjampoer.nl